10x voeding voor een topprestatie

Mooi, al die verhalen over voeding maar wat moet je nu precies eten? Naast al jullie positieve berichten over de informatie die ik hier wekelijks geef, blijft toch altijd de behoefte aan concrete voorbeelden. En dat snap ik. Je hoort iedere dag weer andere verhalen op diverse plekken. Helaas zijn veel van die verhalen maar half waar en is het moeilijk na te gaan wie ze heeft geschreven en waar de informatie vandaan komt. Vandaag geef ik je die voorbeelden.

 

Wil je zeker weten dat je de juiste informatie hebt? Gebaseerd op gedegen onderzoek?

 

Volg dan het Train & Eet als een atleet webinar.

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

Maar vandaag vertel ik je welke ingrediënten jij in je voeding kunt verwerken.

 

Havermout

Mijn hele leven eet ik al havermout. De laatste tijd maakt dit graan weer een comeback. En terecht. Het voorziet je van langzame koolhydraten, vezels, eiwitten, mineralen en b-vitaminen.

 

Hoe: Je kunt het natuurlijk koken op de ouderwetse manier. Als je het echter ’s avonds laat weken in de koelkast (bijvoorbeeld in amandelmelk), kun je het de volgende dag voor van alles gebruiken. Smoothie, je eigen muesli (met een handje noten en wat rozijnen of ver fruit), proteïneshake, etc.

 

Bananen

Ik hou van bananen. Ze zijn zo heerlijk zoet en zo gemakkelijk in alles; smaakcombinaties, meenemen, weinig kauwen dus makkelijk tijdens hoge intensiteiten op je fiets, enz. Bovendien ook vol vezels, kalium en vitamine B6.

 

Hoe: Ik gebruik veel bananen op de fiets dus omwille van de variatie en balans eet ik zelden op andere momenten banaan. Maar wees creatief.

 

Noten

Heerlijk tussendoortje en erg gezond. Barsten van de vezels, mineralen en goede vetten. Mijn favorieten zijn pecan, paranoten, walnoten, amandelen.

 

Hoe: Ik gebruik ze door mijn zelfgemaakte muesli of gewoon los als handje noten.

Let op:

  • Pinda’s zijn geen noten
  • Kies altijd voor ongezouten
  • Kies voor ongebrand

 

Wortels en knollen

Wortel, pastinaak en zoete bataat hebben allemaal een heerlijke zoete smaak en dat betekent maar 1 ding: koolhydraten. Daarnaast vind je nog andere vitamines en mineralen in deze zoetmakers.

 

Hoe: Wortels kun je natuurlijk zo als snack eten. Je kunt ze raspen en zo in diverse gerechten combineren. Van pastinaak kun je puree maken maar je kunt ze ook alle drie combineren. Snij alles in kleine stukjes, besprenkel met olijfolie, eetlepel thijm erover en laat 45 minuten in de oven op 180 graden gaar worden. In dezelfde schaal leg ik ook mijn kippenbouten.

 

Peulvruchten

Als je al eens een workshop hebt gevolgd dan weet je dat ik fan ben van peulvruchten. Dat is pas superfood. Het levert je wederom langzame koolhydraten maar ook eiwitten, vitaminen en mineralen en vezels. En je er zijn zoveel verschillende.

 

Hoe: Combineer linzen met je salade of maak een omelet en roerbak een zak wokgroenten met een halve pot bonen. Snel klaar en een echte atletenlunch.

 

Start morgen nog met het vervangen van je ontbijtkoek, sultana’s of andere voorverpakte voeding. Stap eens uit je comfortzone en maak eens een andere lunch of een ander hoofdgerecht. Je zult de resultaten merken.

 

Dit zijn de eerste vijf ingrediënten. Wil jij de andere vijf ook, plus de recepten om ze te verwerken?

 

Vertel me wat jouw favoriete voeding is! Laat je reactie achter onder dit artikel en ik stuur ze je toe.

 

Stop met fietsen. Ga trainen.
Stop met diëten. Voed je prestatie.

 

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

intens veel fietsplezier,

 

 

 

 

 

PS: Deel dit artikel a.u.b. met je wielervrienden zodat ook zij ervan kunnen profiteren. Samen fietsen is zoveel leuker! Gebruik de knoppen hieronder voor Twitter, Google+, Linkedin en Facebook. Heel erg bedankt.

60 Responses to 10x voeding voor een topprestatie

  1. Kees 29 juni 2019 at 07:36 #

    Smoothie van rode biet, peer, havermout, whey, 150 ml ongezoete amandelmelk en wat water.!

  2. Harm 25 juni 2019 at 23:32 #

    Ik ben kilo’s verloren door als lunch milde magere kwark te eten (ipv koolhydraten) met banaan of rode vruchten. Maar hoorde laatst dat volle kwark beter is, omdat er minder suiker in zit en je er langer op kunt teren (klopt dat?)

    • Robert van der Wulp 26 juni 2019 at 16:12 #

      Dag Harm,

      Bedankt voor je reactie.
      Wat goed dat je kilo’s kwijt bent.

      Er is voor alles een voor en een tegen te noemen.
      Sowieso is de keuze voor kwark een prima keuze.
      Kwark bevat doorgaans meer eiwitten dan yoghurt. Magere Kwark bevat dan de meeste eiwitten.
      Volle kwark bevat meer verzadigd vet en dat is schadelijk voor je gezondheid.
      Koolhydraten zijn dat niet, mits je er niet teveel neemt.

      Die suikers heb je ook gewoon nodig. Het stelt je in staat om hard te trainen en hard te rijden.
      Zonder die suikers kun je geen hoge intensiteiten in je training aan.
      Dan beperk je niet alleen je progressie als fietser, maar ook de hoeveelheid vet die je verbrand.

      Meerdere korte trainingen per week, uitgevoerd met een hoge intensiteit, verhogen de hoeveelheid calorieën die je dagelijks zonder trainingsarbeid verbruikt (basaal metabolisme) en dus je vetverbranding.
      Veel meer dan duurtraining in de lage hartslagzones.

      Intens veel fietsplezier, Robert

  3. Steve 25 juni 2019 at 09:16 #

    low carb brood met Skyr yoghurt!

  4. Maarten 21 juni 2019 at 14:56 #

    magere franse kwark, muesli, diepvries rode vruchten

  5. Laurens 20 juni 2019 at 19:55 #

    Ik eet granenrepen, en brood met kaas en worst. Daarnaast elke dag een banaan en kiwi.

  6. Melanie Bergman 19 juni 2019 at 23:13 #

    Ik maak mijn eigen repen met:
    200 gram havermout
    140 gram ongebrande noten
    20 gram pompoenpitten
    20 gram zonnebloempitten
    20 gram lijnzaad
    80 gram pindakaas
    80 gram agavesiroop
    120 gram dadels

    Hier maak ik zo een 10 repen van

    • Robert van der Wulp 26 juni 2019 at 16:14 #

      Hai Melanie,

      Bedankt voor je nuttige reactie.

      Die ga ik uitproberen.

      Intens veel fietsplezier, Robert

  7. GUNTER ENGELS 19 juni 2019 at 21:59 #

    Mijn favoriete maaltijd is het ontbijt. Ik gebruik Alpro soya nature met banaan, blauwe bessen, kiwi, havermout en granola.
    Als tussendoortjes maak ik diverse smoothies en havermoutkoekjes.

Geef een reactie