Ervaringen

Nooit meer opgeven

Hey Ik ben Maarten Loos, 47 jaar, ben ingenieur van opleiding en projectleider bij Jan De Nul. Dus vroeg opstaan en lange dagen. Daarnaast heb ik een gezin en ben papa van 2 prachtige jongens.

Sport is altijd al een beetje een passie geweest. Als kind was tennis wat de klok sloeg, ging af en toe wel eens lopen, en heb ooit een paar stratenlopen mee gedaan in een ver verleden. De 10 miles va Antwerpen, Dwars door Hasselt, en nog de marathon in Etten-Leur (uitgelopen in 4u, met slechts 8 weken voorbereiding en 2 keer per week gelopen).

Soit met ouder worden is het sporten niet meer zo intens geworden, wel blijven sporten voornamelijk tennis, maar niet met regelmaat.

In 2016 eigenlijk wat beginnen fietsen omdat de vrienden al een aantal jaren aan het fietsen waren. Als kind gingen wij altijd naar de bergen zowel in de winter als in de zomer dus ben echt gefascineerd door de bergen, dus fietsen in de bergen zou zeker een doel worden, had al wel eens de Mont Ventoux opgereden, maar nog nooit verschillende bergen achtereen gefietst.

Toen een doel gesteld (de Maratone Dles Dolomites), wist toen totaal niet waar ik  aan begon, wist niets over trainingen. Wel al eens gehoord over intervaltraining, bloktrainingen, lange duurtraining. Heb daar wel wat over gelezen en opgezocht maar er is zoveel dat je niet weet waar je moet beginnen. Soit heb toen de verkorte versie (slechts 106 km, zonder de Gau), heb dit toen wel uitgereden (toch zo’n 3000hm) dus was zo eufoor dat ik de smaak van het fietsen te pakken had.

Dus in 2017 een nieuw doel gesteld Il Pirate ( 3 cols buiten categorie, Mortirollo, Gavia, Stelvio).

Had toen veel meer gefietst, dus was er zogezegd klaar voor. Maar heb toen bij de beklimming van de Stelvio de rit gestaakt, omdat ik er volledig door zat . Dit was voor mij zo’n teleurstelling dat ik dit nooit niet meer wil meemaken!

 

In 2018 was het zo ontzettend druk op het werk dat ik echt geen tijd had om te trainen, wat ik uiteraard zeer spijtig vond, maar soms moet je zware keuzes maken.

 

2019 zouden we zeker terug mee doen, want werken alleen, daar leven we niet voor. Dus onder de vrienden beslist om de Marmotte te rijden, dat zou het doel worden voor 2019. Dus de uitdagingen worden enkel maar groter.

 

Begin november 2018 dan toch maar begonnen om terug in actie te treden en langzaam mijn lichaam terug aan te zetten om te sporten, want dat was er het afgelopen jaar totaal overgeschoten. Hoe begin je daar nu in hemelsnaam aan!? Vol goede moed, toch zo’n 3 tot 4 keer per week gefietst op de tacx/zwift. Op zwift vind je zoveel schema’s en trainingen maar welke zijn nu geschikft om je doel te bereiken? Had ik een gericht plan, trainingsschema!? Neen, natuurlijk niet. Daarnaast terug op mijn voeding beginnen te letten, en meer water te drinken. En voelde mij langzaam elke week wat fitter worden.

In februari begon de twijfel te slaan, zou ik het wel kunnen. Ik wil echt geen teleurstelling meer meemaken! Had toen ook al veel opgezocht op het internet naar gerichte schema’s ed. maar voor mij vond geen enkele soelaas. Heb toen Robert gevonden en had een intake gesprek met Robert, hij wilde mijn achtergrond weten en toen gingen we aan de slag. Had in het begin wel wat twijfels, maar ja, als ik mijn doel haal (uitrijden van de Marmotte) dan ga ik zo voldaan en gelukkig zijn. Dus alle hulp was toen meer als welkom, te meer omdat ik geen gericht plan had om naar mijn doel toe te werken.

Heb toen zeer gericht het trainingsschema gevolgd, heb meestal altijd meer gedaan dan het trainingsschema vereiste. Naast het trainingsschema is de voeding van primair belang. Blijkbaar toen toch al goed bezig voor ik met Robert ging samenwerken. (’s ochtends yochurt met vers fruit, tussendoortjes ook fruit, veel water drinken, en ’s middags groenten schotel, ’s avonds eten wat vrouwlief had klaargemaakt, en geen dessertjes meer of zoetigheid meer). De kilo’s vlogen er af maar op een gegeven moment stagneerde dit. Wilde absoluut nog wat extra kilo’s kwijt gezien toch de 5000 hoogtemeters. En toen wist ik niet wat ik hoorde: ik moest meer koolhydraten eten, wat zegt die nu???? Koohydraten? Daar kom je toch terug van bij! Toch maar gedaan dus verloor toen toch nog zo’n extra 2à3 kilo dus was weer lekker mee genomen.

Begin juni de één op één coaching ingeroepen omdat ik altijd nog wat twijfelde gaat het mij wel lukken. En dat heeft echt toch veel gedaan, dan hebben we elk detail goed overlopen. Training, voeding, fiets, wat neem je mee op uw toertocht van voeding ed.

Dus was toen goed voorbereid en met een gerust hart vetrokken richting de Franse alpen. 3 dagen voor de wedstrijd aangekomen, donderdag nog Alpe d’Huez opgereden, vrijdag de Glandon op en af gereden, dat ging allemaal goed, dus ik was er helemaal klaar voor!

 

Wat het leuke is om samen te werken met Robert is dat hij echt gepassioneerd is in wat hij doet. Hij geeft de juiste tips en ondersteuning die je nodig hebt om uw doel te bereiken. Luistert goed naar je noden en geeft daar de gerichte inzichten en antwoorden op.

Het was top om zo samen te werken en mijn doel te bereiken.

En nu op naar het volgende doel, met de zekerheid om het huidige vormpeil nog te verbeteren en nog wat extra kilo’s te verliezen zodanig dat we volgend jaar sneller de bergen kunnen opracen.

Mijn oprechte dank voor de ondersteuning en de inzichten.

 

Maarten Loos

 

Energie over op de Stelvio

 Mijn naam is Robbert Veltman, 34 jaar en vader van een jonge dochter (1 jaar). Ik ben pas 2,5 jaar geleden met het wielrennen in aanraking gekomen doordat vrienden mij uitnodigde voor een fietsweekend in Frankrijk. Na een paar korte testrondjes in Nederland meteen de Ventoux op. Wat was dat gaaf maar wat heb ik afgezien!

 

Omdat we sinds die tijd ieder jaar op fietsweekend gegaan heb ik besloten de voorbereidingen wat serieuzer aan te pakken. Ook omdat voor 2018 de Stelvio op het programma stond… Via via ben ik met Robert in aanraking gekomen en na een prettige telefonische kennismaking gestart met zijn maandelijkse trainingsschema’s. Wat mij daarin vooral aanspreekt is de afwisseling in type training en de combinatie van 2 korte trainingen en 1 lange. Dat maakt het makkelijker te combineren met het gezinsleven en het werk. Ook het feit dat je snel een inhoudelijk antwoord krijgt op je vragen geeft veel vertrouwen.

 

Het fietsweekend in Italië was fantastisch! Ik kon echt merken dat ik een flinke stap vooruit heb gezet dankzij de trainingen. Enerzijds natuurlijk conditioneel, ik had veel meer inhoud en kon goed meekomen met de andere jongens. Dat maakt het bergop fietsen toch net iets leuker. Maar ik merkte ook dat ik met meer rust op de fiets zat omdat ik inzicht had gekregen in mijn hartslagzones en omslagpunt en daardoor goed wist hoe ik ‘goed’ die berg op moest rijden. Die Stelvio is stiekem best lang, en dan is het fijn dat je ook voor het laatste deel nog energie over hebt.

 

Ik ben dankzij de trainingen en expertise van Robert een stuk beter gaan fietsen en heb er daardoor ook nog meer plezier in. Het is gaaf om doelen te stellen en te merken dat je daar ook gestaag naartoe groeit. Voor 2019 staan er weer een paar mooie tochten in de agenda, dus ik ga zeker verder met de aanpak van Robert. Dan weet je dat het goed komt!

 

Robbert Veltman

 

 

10 Kilo lichter en Luik-Bastenaken-Luik

Twee jaar geleden ruilde ik mijn oude mountainbike in voor een race fiets. Toen is de fun pas echt begonnen. Als je zo’n fiets koopt moet je er wel wat mee doen. Dus opstappen en fietsen. Lekker gewoon een rondje en daarna klaar. Maar mijn interesse voor het fietsen werd groter, dus je gaat er wat over lezen. Ik vulde bij google in “wielrennen” en daar kwam ik “Trainen met een doel” tegen. Je kon je inschrijven bij Robert van der Wulp voor het Train & Eet als een Atleet webinar. Na dit aandachtig gevolgd te hebben was ik om.

Ik kreeg een uitnodiging om aan een programma van hem mee te doen Bereik je ideale gewicht “Nou”, dacht ik, “Dat ideale gewicht ben ik toch aan jaren kwijt laat ik dit maar volgen misschien is het wat.”. Het was zeker wat! Door dit te volgen ging een nieuwe wereld voor mij open, de wereld van het trainen en gezond leven.

Toen het programma was afgelopen ben ik over gegaan naar het Cycle Forever programma. Omdat ik nog niet klaar was om afscheid te nemen van deze fijne schema’s. Daar heeft Robert mij geleerd om via de Wheel methode te werken. Doelen stellen en  bereiken. Robert vertelt honderd uit op een leerzame, enthousiaste manier die aanstekelijk werkt.

In dit enthousiasme dacht ik weet je wat: Ik ga Luik-Bastenaken-Luik rijden en ik kijk wel waar ik strand. Ja ik strandde… aan de finish en ben ook nog eens 10 kilo lichter geworden.

Mijn volgende doel is het rijden van de klassiekers: ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.

Marcel de Leeuw

 

Ik ken mijn lichaam nu beter.
Ik ben Johan 39 jaar en geboren met taaislijmziekte waardoor mijn longfunctie wat minder is en ik minder energie heb, om over de rest maar niet te spreken.
Na het schaatsen van 200 km op de Weissensee, wilde ik op een andere manier gaan trainen.
Ik twijfelde heel erg of de training van Robert niet te zwaar zou zijn en of alleen fietsen/trainen wel iets voor mij was.
Ik heb door de trainingen mijn lichaam veel beter leren kennen, vooral omdat ik train met een hartslagmeter om. Ik heb de Izoard en later de Galiber op gefietst zonder te stoppen onderweg, doordat ik geleerd had bij welke hartslagfrequentie ik niet verzuur.
Hier had ik ook bij het bergwandelen veel plezier van en ben hoger gekomen dan ooit.
Als ik vragen had over de schema’s kreeg ik een helder antwoord van Robert.
Kortom een tevreden klant!
Johan van Dam

 

In 5 maanden van nul naar Bartje 200

Ik ben Robbin, inmiddels 36 jaar, getrouwd 2 kinderen (+ 1 op komst) en werk bij defensie. Ik sport al jaren. Veel in de sportschool gehangen, hardlopen en fietsen is wel mijn passie. Sinds een jaar of 5 doe ik dit veel intensiever en pak ik geregeld een mtb wedstrijd mee. Door het drukke gezinsleven + een baan bij defensie kom je erachter dat je sportschema vaak is ontregeld omdat je vaak van huis moet. Tot maart 2017. Toen besloot ik mijn militaire carrière op te geven en te switchen naar een burgerfunctie bij defensie. Tegelijkertijd besloten we omdat we toch meer tijd hadden een oud huis te kopen en deze volledig op te knappen. Het eindresultaat mag er zijn echter, een jaar bijna niet gesport te hebben doet je lichaam ook geen goed.

 

In Januari dit jaar begon het weer te kriebelen en kon ik de fiets weer uit de schuur trekken. Ik had ook een doel. Bartje 200 op de mtb in het mooie Drenthe. Ik zeg zelf dat ik aardig hard kan trappen. Maar dan moet het er wel uit komen. Qua trainen deed ik eigenlijk maar wat. Altijd heel veel meters maken deed ik. Maar altijd kwam ik met een wedstrijd weer op de koude koffie thuis. Ja, ik had al eens met succes de drenthe200 en veel prachtige cyclo’s gefietst en hierbij mezelf kunnen testen maar denk dat er veel meer in het vat zit. Hoe haal je dit eruit.

 

Via facebook kwam ik bij ‘’Robert’’ terecht en had eigenlijk direct wel een goed gevoel hierover. Ik weet dat je het zelf moet doen en met een beetje effort en doorzettingsvermogen en met de juiste handvaten dan moet toch best veel mogelijk zijn.

Ik besloot het cycleforever programma te volgen en zo geschiede.

 

Inmiddels heb ik 4 maanden volledig afgewerkt, ben ik wat anders gaan eten en heb ik toch veel in het krachthonk gezeten. Het resultaat qua fitheid had ik echt niet verwacht. Je zou denken 2 korte trainingen doordeweeks en een duurtraining in het weekend kan niet het gewenste resultaat hebben. Nou integendeel.

 

17 Juni was het dan zover. D day. Vanaf februari heb ik me hierop geconcentreerd. Naarmate de maanden volgden en ik steeds fitter werd had ik mezelf een doel gesteld. 200km, 25km/h gemiddeld. Dat zal genoeg moeten zijn voor een plekje in de top 100.

 

Ik kende het parcours uit mn hoofd en de week ervoor had ik al een generale gefietst. Zoals robert al aangaf moest ik mij op de deze dag volledig leegrijden. Dat gebeurde ook wel want ik had 150km op de teller staan en de benen waren verzuurd. Tijdens deze rit kon ik mooi dingen testen als voeding, de snelheid het materiaal en of de beentjes er klaar voor waren.

 

Daar sta je dan om 08:00. 1500 bikers uit heel het land. Vanaf het startschot gaat iedereen als een dolle stier de route op. Het tempo was niet normaal zo hoog. De eerste 20km waren voornamelijk brede zandpaden, kasseien. Daarna zouden de singletracks opdoemen en inhalen was dan geen optie. Was moment 1 was mn hardslag te hoog maarjah als ik eerst kon meekomen dan zal de rest makkelijker zijn. De eerste 20km reden we 31km gemiddeld en zodoende kon ik mooi voorin in het peloton mee.

Op de singletracks zakte het tempo en kon ik mn hardslag enigszins omlaag krijgen. Continue je hartslag in Z5 dat houdt niemand vol. Ook had ik een snelle groep moeten laten gaan. Na elke bocht werd er maximaal doorgetrokken. Resulterend in continue interval. Ik dacht, laat maar, ik rij mijn eigen tempo wel en zo geschiede. Waarschijnlijk zou ik deze lui in de 2e helft wel weer tegenkomen.

 

De eerste stop sloeg ik over omdat ik toch zelf genoeg voeding mee had genomen. Na 80 km stond mijn vrouw langs de kant om de bidons te wisselen (allemaal van te voren afgesproken) Het tempo lag nog heerlijk hoog en de benen waren nog aardig fris. Wel kost het moeite om veel te eten en te drinken. Jezelf dwingen. Ik had mezelf mooi in een groepje genesteld. Om de beurt op kop rijden gebeurde dan ook. Het tempo lag tot 150 km ruim boven de 26km/h gemiddeld. Daarna had ik even een momentje. Even uitwijken voor iemand voor je en de kramp schoot in mijn linker been. Ik dacht, het zal toch niet!! Die had ik ff niet aan zien komen. even heel rustig fietsen, een magnesium ampul en een gelletje. Daarna ging het weer en kon ik weer aansluiten.

 

Heel apart. Het laatste deel voelde ik me sterk en durfde ik het aan. De laatste 15 alles eruit persen. Had een heerlijk tempo te pakken, echter bij de 202km was de finish nog niet in zicht. Waren we verkeerd gereden? Hadden alle linten gevolgd en niets gemist. Mentaal wel een dingetje. Doorgaan doorgaan. De benen stonden op ontploffen en het gevoel dat de kramp erin kan schieten. Toch kon ik nog een mannetje of 10 in de laatste 10km inhalen. Daar was het dan. we reden het vakantiepark ‘’land van bartje’’ op waar de finish zal zijn. Na 214 km, 26km/h gemiddeld en  8uur en 16 min op de fiets te hebben gezeten kwamen we over de finish. Helemaal stuk het podium op. Die zuur verdiende medaille krijg je omgehangen. En omdat ik totaal niet wist op welke positie ik reedt, krijg je te horen dat je bij de beste 35 geëindigd bent. Achteraf plaats 32. Superblij.

 

Op naar het volgende doel: Veldslag om Norg (100km)

 

Voor iemand die twijfelt of hij het Cycle Forever programma wil volgen kan ik alleen maar zeggen dat dit een goede investering is. Door de afwisseling van het programma en met name de interval trainingen zorgen ervoor dat je snel groeit. En doordat je doordeweeks al heel druk bent zijn deze trainingen makkelijk te plannen omdat deze ongeveer een uur duren. Oh ja, en ga de gym in. Wordt je heeeeel sterk van. Voorlopig ga ik door met dit programma want ik denk dat er nog meer in het vat zit.

Robbin Kerstholt

 

Indoor trainen met het Indoor Cycling Athlete programma

Toen ik een maand geleden begon met het Indoor Cycling Athlete programma woog ik 80,5 kg en had een vetpercentage van 23% en een spiermassa van 31,9%
Nu, 5 weken later, weeg ik 76,4 kg en een vetpercentage van 21,4% en een spiermassa van 34,1%,
(Ik weeg me elke morgen op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek op een Medisana lichaamsanalyse weegschaal)
Op zwift was mijn FTP na de test van zwift 208 vorige maand
Nu is dit gestegen naar 231 dus echt een toename voor dezelfde test.
Wat het eten betreft wij proberen nu wat gezonder te eten ipv veel kant en klare maaltijden wat wij in het verleden nogal eens deden.
Kip Siam van honig kant en klare maaltijsalade enz enz
Nu verse bietensalade veel minder vlees en meer vis of vleesvervangers.
Ik voel me in ieder geval heel wat prettiger.
Ik kom dus zoals ik je al in het begin van ons contact heb verteld van 104 kg dus ben nu echt bijna een kwart Patrick kwijt….
Ik wil zoiezo graag doorgaan met de begeleiding van Robert, ook na de indoortrainingen, omdat ik voel dat er nog meer inzit.
Dat blijkt nu al uit deze korte periode. Mijn fietsmaten denken dat ik of bij de dopingdokter ben geweest of een moteurtje heb laten plaatsen?
Maar zonder gekheid ik voel me elke week beter worden.

Ook de eet en drinktips bevallen goed kortom het complete plaatje klopt.

Zwift, the Sufferfest of Fullgaz zijn leuk, maar het Indoor Cycling Athlete programma gaat echt wat voor je betekenen.

Patrick Franken

 

De weg naar een top 10 klassering

 

Afgelopen juni heb ik voor de vierde keer mee gedaan aan de Baggelhuizerplas MTB wedstrijd in Assen. De vorige drie edities waren allemaal op een teleurstelling uitgelopen. Dit jaar moest het anders, de vloek moest doorbroken worden.

 

Begin dit jaar het “Train & Eet als een Atleet” Webinar van Robert gevolgd. Deze methode sprak mij erg aan en in maart begon ik met het Cycle Forever programma en de persoonlijke begeleiding van Robert.

 

In de drie maanden die volgden netjes de trainingen volgens het programma afgewerkt en door de persoonlijke begeleiding van Robert veel geleerd over training en voeding. Zelfs nog een paar kilo afgevallen door anders te gaan eten.

 

De wedstrijd was verdeeld over twee dagen. Op het eind zou het klassement opgemaakt worden. Het parcours bestond uit gras, strand, singletrack en pittige klimmetjes. Op dag 1 stond ik op de eerste startrij en was goed weg. Het plan was om tot de singletrack volle bak te rijden en daarna in een ritme te komen. Een klein foutje op het strand koste me wat plekken.

 

De eerste helft van de race maakte ik veel kleine foutjes en moest de kop laten gaan, maar de achtervolgers konden ook niet dichterbij komen. Dat gaf wat gemoedsrust waardoor ik netter en meer met het verstand ging rijden waardoor ik sneller rond ging. Op het eind van de wedstrijd kreeg ik mijn voorganger in het vizier. Door de laatste ronde volle bak te rijden zat ik aan zijn achterwiel. Een klein foutje in het zand gaf hem weer een paar fietslengtes wat net genoeg was om mij voor te blijven. Plek 12 voor dag 1.

 

Op naar dag 2. Door mijn 12de plek mocht ik van de tweede startrij vertrekken. Start over het strand was weer goed en ik ging bij de eerste 10 het bos in. De kopgroep moest ik laten lopen en kwam al snel alleen te zitten. Geen dreiging van achteren en het gat naar voren bleef ook constant. Laatste rondje nog alles gegeven, maar het gat was te groot. Plek 10 voor dag 2, wat resulteerde in een 10de plek in het klassement over twee dagen.

 

Het doel was bereikt, de vloek doorbroken. Superblij met dit fantastische resultaat! Robert, bedankt en we gaan nog mooie dingen beleven dit jaar. Dit wordt een topjaar!

 

Mijn grootste frustratie was dat ik niet de volgende stap ondanks meer inzet en uren. Ik trainde teveel en te zwaar en had eigenlijk ook geen plan en planning. Gewicht en gezonde leefstijl gingen op en neer.

 

Ik keek een beetje op tegen de kosten van het programma en de persoonlijke begeleiding. Nu denk ik daar heel anders over. Ik investeerde alleen in mijn fiets en niet in mijzelf. Terwijl daar de grootste winst is te halen. Met een goed trainingsschema en persoonlijke begeleiding. Bij iemand waar je met al je vragen terecht kunt.

 

Het resultaat van het programma is dat ik de hele week door fitter ben omdat ik minder train dan hiervoor en toch betere prestaties neerzet. Het trainingsplan is prima in te passen in een druk gezinsleven. Door alle goede voedingsadviezen lichter dan ooit. Door de persoonlijke begeleiding een gezondere lifestyle gekregen. Sportief gezien nu resultaat bereikt wat ik al drie jaar nastreefde.

 

Het beste aan dit programma vind ik de vaste structuur van de trainingen en de persoonlijke begeleiding. Zonder de begeleiding was ik nu niet zo ver geweest. Vooral wat betreft voeding is er een hoop te winnen. Door het enthousiasme van Robert tijdens het webinar en zijn kennis van training en voeding heb ik de knoop door gehakt om dit te gaan proberen.

 

Het programma biedt mij vooral een vaste trainingsstructuur, voedingsadviezen en extra persoonlijke begeleiding

 

Ik zou het iedereen aanbevelen, het is de beste investering die je in de sport kunt doen.

Bernard Ziengs

 

Richard de Kock Alpe dHuzes 2013 (425x640)

Alpe d’Huzes

Ik heb ruim 4 maanden getraind bij Robert en dat is me heel goed bevallen. Je kunt goed merken dat dit zijn passie is. Hij weet erg veel over training, trainingsopbouw en heeft veel ervaring met evenementen.

 

Het unieke aan zijn spinninglessen was dat hij niet alleen training gaf maar ook nog heel veel vertelde over training en voeding. Ook op het gebied van voeding weet Robert waar hij over praat. Je kunt de passie voelen.
De inhoud van de trainingen was erg professioneel. Ze duurden langer dan andere, normale spinninglessen. Dat vroeg meer van je conditie en gaf een betere voorbereiding op het uiteindelijke evenement.
Het was voor mij de eerste keer dat ik aan Alpe d’ Huzes mee deed. Ik heb twee keer de berg beklommen. Daar heeft de aanpak van Robert een belangrijke bijdrage aan geleverd

Richard de Kock 

 

Alleen van Nederland naar Italië  fietsen

Mijn naam is Miriam,Miriam Visser 35 jaar en werkzaam in de financiële sector. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, op de racefiets, MTB of te paard. Daarnaast sport ik regelmatig in de
sportschool om stress kwijt te raken en fit te blijven. Ik fiets ook graag meerdere dagen; tentje en bagage mee en mijn hoofd leeg fietsen.

 

Omdat ik in mei 2014 een lange solo fietsreis naar Italië wilde maken en problemen ondervond met het vinden van het juiste voedingsschema heb ik contact in Januari 2013 gezocht met Robert. Ik ken Robert uit onze studietijd en ik ken hem als een bevlogen en oprecht persoon. Ik was iets aan de lichte kant gezien mijn lengte ondanks dat ik gezond at. De vraag aan Robert was dan ook ‘hoe kom ik op gezonde wijze iets aan zodat ik mijn fietstocht met goed resultaat kan volbrengen?

 

Robert heeft eerst mijn conditie in kaart gebracht en vervolgens een plan voor me opgesteld dat me bewuster maakte van de voedingsstoffen die ik binnen moest krijgen. Met behulp van de Calory Coach kreeg ik zelf steeds meer inzicht in mijn eetpatroon. Al snel bleek: ik at te weinig, ook al had ik zelf wel het idee dat ik voldoende binnen kreeg.

 

Het programma van Robert hielp me om meerdere gezonde porties per dag te eten en zelf bij te houden of ik al voldoende calorieën binnen had gekregen. Het resultaat was dat ik een aantal gezonde kilo’s ben aangekomen en het minder snel koud heb. Ook het vermoeide gevoel dat ik regelmatig had is veel minder geworden. In mei ben ik op mijn fiets gestapt en ik heb in de drie fietsweken nauwelijks gewicht verloren en mijn kracht behouden, het is een geweldige ervaring geworden!

 

Na ruim 1500 km stond ik supersterk boven in de Apennijnen en ik voelde me onoverwinnelijk. Robert heeft hier een hele belangrijke rol in gespeeld door van te voren verschillende scenario’s met me op te stellen mocht de tocht fysiek en/of mentaal erg zwaar worden. Door deze voorbereiding had ik onderweg het gevoel dat ik alles aan kon en dat bleek ook zo te zijn!

 

Ook onderweg heeft Robert me via de Whatsapp aangemoedigd wat me extra support gaf. De voeding gebruik ik nog steeds omdat het mij extra ondersteunt bij mijn huidige levenswijze, vooral de shakes zijn erg prettig als ontbijt of na het sporten.

 

Kortom; begeleiding van Robert is een aanrader!

Miriam V. 

 

Wilco Alpe d'HuzesVoor het eerst op de racefiets en 4x Alpe d’Huzes op

Ik ben Wilco de Haan, 42 jaar, Internet ondernemer. Ik heb een gezin met 3 kinderen. Ik ken Robert al langer via zijn vrouw, Corine.

 

Toen ik in oktober 2012 werd gevraagd om mee te doen met de Alpe d`Huzes, had ik er een hard hoofd in. Ik had al 10 jaar niet gefietst en nog nooit op een racefiets überhaupt. Met veel rugklachten na het fietsen was ik er nog niet best aan toe.

Ik was dus op zoek naar iemand die me kon helpen met trainen en eten voor de Alpe d’Huzes. Daar heb ik Robert voor benaderd.

Ik heb gekozen voor een maatwerk programma met spinning, zwemmen en buiten fietsen.

 

Mijn eerste indruk van de aanpak was super. Vooral het efficiënt trainen stond me aan. Niet perse lange stukken en hele dagen trainen, maar binnen een uur, max 1,5, heel effectief de conditie verbeteren.

De trainingen en het totale programma was heel afwisselend en goed afgestemd om mijn einddoel te behalen.

 

Het eindresultaat was super, heb 4 keer de Alpe d’Huzes opgefietst. Met eigenlijk achteraf beperkte training arbeid. Slechts 750 km gefietst op de racefiets en een stuk of 20 keer op de spinningbike gezeten.

 

De begeleiding was prettig en het programma was goed doordacht, persoonlijk gemaakt. Robert hield me continue scherp en gefocust op mijn doel.
Ook de begeleiding in de voeding was perfect. Zowel de shakes als de repen, maar ook de toevoeging aan het water in de bidon heeft allemaal heel goed gewerkt.

 

Tegen Robert zeg ik: “Ga zo door!”. En voor wie een ogenschijnlijk onhaalbaar doel voor ogen heeft, haal Robert erbij en het komt goed!

Wilco de Haan 

 

Cock Kortlever 2-1 (600x450)

Fietsen met plezier

Sinds dik 2 maanden maak ik gebruik van het trainingsprogramma Trainen met een doel van Robert van de Wulp. Ik dacht dat ik voordien al op goede, verstandige manier aan het trainen was. Toen ik een tijdje terug een webinar van Robert gevolgd had, had ik toch het idee dat ik met een paar aanpassingen meer uit de trainingen kon halen. Ik rij geen wedstrijden, wel enkele cyclo’s per jaar en toertochten tussen de 150 km en 170 km. Daarnaast fiets ik regelmatig in de bergen.

Voor mijn gevoel is het trainingsprogramma na dik 2 maanden al aangeslagen. Wat heb ik gemerkt:

Door de combinatie van het trainingsprogramma en de voedingstips, herstel ik sneller.

Ik heb het idee dat ik meer power heb ontwikkeld. Met name was dit te merken in de bergen.

Daarnaast durf ik tijdens de korte intensieve trainingen weer echt volle bak te gaan, waardoor ik weer een kick in het fietsen heb gekregen. Daarmee ook nog meer plezier om te trainen, ook al is het slecht weer.

Update: Inmiddels ben ik 3 jaar verder. Vorig jaar heb ik de schema’s van Robert niet gebruikt. Dat is toch minder goed bevallen. Dit jaar heb ik het Cycle Forever programma wel weer gebruikt.

Dat resulteerde er in dat ik dit jaar op Alpe d’ Huez 6 minuten sneller was dan vorig jaar: 57.51. Hier was ik heel content mee. Heb er ook veel meer zin in dan vorig jaar.

Cock Kortlever

 

IMG_4533Amstel Gold

Ik ben Shuki Blokzijl 53 jaar  en getrouwd. Ik werk als operatieassistent in het UMCG verder heb ik een eigen pedicure praktijk. Van oorsprong ben ik verpleegkundige.
Via mijn schoonzus ben ik bij Robert terechtgekomen. Zij fietst ook en ze stuurde me een enquête die naar haar fietsclub was gemaild.
Mijn conditie is geestelijk prima, lichamelijk normaal. Ik heb altijd zonder schema maar wat gefietst. ( Alpe d’Huzes 2x, Mont Ventoux, Stelvio)

Voor mij was het niet belangrijk om een rit in en bepaalde tijd te halen, afstappen mocht ook. Het doel bereiken was voor mij belangrijker.
Ik was op zoek naar een goed schema ter voorbereiding op de Amstel Gold. Nieuwe uitdaging. Verder wilde ik een paar kilo kwijt. (3-4kg)
Mijn eerste indruk was goed. Ik kreeg een mooi schema voor mijn training op de Canarische eilanden afgelopen december
Ik heb niet zozeer naar de programma’s van Trainen met een doel gekeken. Robert had me een voorstel gedaan om een speciaal programma op te stellen voor mijn (trainings)vakantie. Ik was meer geïnteresseerd in dat ene programma voor mijzelf.
Ik ga wel door. Vanaf januari krijg ik een nieuw schema. Ik wacht met smart.
De week op de Canarische eilanden heb ik echt gemerkt dat ik sterker werd.

Ik hou normaal niet van intervaltraining heb daar een hekel aan, maar door Robert ben ik dat wel anders gaan zien.

Dat gold ook voor de  sportschool, bepaalde toestellen overslaan was heel herkenbaar voor mij.
Ik kan alleen nog maar praten over ervaring van mijn eerste week op de Canarische eilanden. Ik hoop dat de training tot aan de Amstel Gold ook zo gaat worden.

Shuki Blokzijl

 

Ik had de keuze: of beter worden of een e-bike Racefiets

Ik ben Peter Vlasveld 63 jaar jong en woonachtig in Rucphen.
Al 20 jaar werkzaam als exploitant en bedrijfsleider van een Haan tankstation.

Ik was 25 actief voetbal scheidsrechter tot de top van de amateurs maar na een knie blessure moeten stoppen met lopen en na enkele rustjaren ben ik door invloed van kennissen op de fiets geklommen en me aangesloten bij 2 tour verenigingen.

Samen met wat vrienden al enkele keren op beginners niveau de bergen in geweest en met zeer veel voldoening onder andere  de Vogezen, Alp d’Huez, Mont Ventoux en de Stelvio beklommen.

Na een te lange rust periode in 2020  bleek dat ik toch veel conditie was verloren en de inspiratie deels was verdwenen. Nog steeds zat in mijn  hoofd de bijeenkomst /lezing enkele jaren geleden van Robert, wat mij toen al aansprak.

Via facebook weer daarop attent gemaakt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mezelf aangemeld voor een proef periode van een maand. Eerst cycle now programma gevolgd en omdat ik erg tevreden was het Cycle forever programma nu al enkele maanden aan het volgen.

Ik was uiteraard wel sceptisch, was het wel iets voor mij op mijn leeftijd!? Ik hoef geen wedstrijden te rijden en ik hoef niet zo nodig 35 a 40 te rijden, maar gewoon plezier blijven houden en iets beter worden.

Ik had de keuze of beter worden en met plezier gaan trainen of een E-Bike race fiets kopen om met de groep mee te fietsen want daar was ik het die steeds moest roepen “tandje minder” wat uiteraard niet leuk was om met de “oude mannen” mee fietsen.

De prettige lessen en trainingen waren op mijn lijf geschreven en mijn conditie ging met spongen vooruit. Ik heb het plezier weer terug gevonden en nu rij ik met gemak mee met de mannen en wil weer gewoon mijn kopwerk in de groep gaan doen.

Ik wil dit lekker volhouden en die stok achter de deur houden. Vooral de prettige manier van coachen staat mij erg aan.

Ik raad deze vorm van trainen en beter worden ten zeerste aan als je op welk niveau ook jezelf wilt verbeteren of plezier wilt houden in fietsen.

Groetjes

Peter Vlasveld

 

Leger training

Korps Mariniers

Op zoek naar een evenwichtig voedingspatroon en een effectief trainingsprogramma ben ik Robert van TrainenMetEenDoel tegengekomen. Na een kort telefonisch gesprek was mijn eerste gevoel dat ik aan het juiste adres was; Robert klonk enthousiast en deskundig en dus precies de man waar ik naar op zoek was.

 

 

Vervolgens heeft hij mij twee maanden lang wekelijks begeleidt op een professionele doch persoonlijke manier. Dit sprak mij erg aan. Primaire doelstelling hierbij was voorbereiding op de praktische officiers selectie test (POST) als onderdeel van mijn sollicitatie als Officier bij het Korps Mariniers. Zoals u kunt indenken is dit niet zomaar een test, het is zowel fysiek als mentaal loodzwaar. In het kort komt het erop neer dat er drie dagen lang veel van je lichaam gevraagd wordt; weinig eten, weinig slaap en veel fysiek afzien.

 

Om mij hier op voor te bereiden heeft Robert een strak maar haalbaar voedings-, en trainingsschema gemaakt waardoor ik super fit op de test verscheen. Mede door deze training heb ik de POST dan ook met goed resultaat afgelegd. Voor uw informatie: aan het begin van de test starten er 24 kandidaten waarvan de eerste 10 binnen drie uur afvallen en er uiteindelijk gemiddeld 5 tot 7 kandidaten overblijven. Ik wil Robert dan ook bedanken omdat ik mede dankzij hem heb kunnen vlammen op het ‘moment suprême’ en geslaagd ben voor het fysieke deel van deze test.

 

Kenmerkend aan de coaching van Robert is niet alleen zijn kennis van het menselijke lichaam, werking van voedingsstoffen en effectieve trainingsprogramma’s, hij weet dit ook op een persoonlijke en effectieve manier over te brengen. Dit sprak mij erg aan. Robert wist mij te enthousiasmeren in het bereiken van mijn doel en dit is dan ook gelukt. Dus, mocht u op zoek zijn naar een trainer/coach dan bent u bij Robert van der Wulp aan het juiste adres.

Hartelijke groeten,

P.R.

 

SasoprandzwembadOp weg naar meer energie en minder gewicht

Mijn naam is Saskia en een paar jaar geleden wilde ik graag een aanvang maken met gezonder te gaan eten maar wat ik het liefste wilde was afslanken!

 

Zo kwam het dat ik Robert opbelde.

 

Eigenlijk wilde ik een periode lang shakes gebruiken en op water leven……. Om uiteindelijk een beter getal op de weegschaal te zien. Op de weegschaal bij Robert zweette ik peentjes!

 

Dat was nergens voor nodig en gelukkig stak Robert een stokje voor mijn noeste lijnplannen. Met mijn gezondheidsproblemen is dat zelfs onverantwoord! Vanwege een aandoening aan mijn buik kamp ik met een chronische infectie en ben ik inmiddels talloze keren geopereerd.

 

Eerst brachten we mijn eetpatroon in kaart. Iedere week legde Robert iets uit en pasten we dat stukje aan in mijn eetpatroon.

 

Daarnaast brachten we mijn energielevel in beeld en keken we naar sport en beweging. Ik viel af maar nog veel belangrijker is dat ik sindsdien een gezondere lifestyle heb omarmd! Bovendien heb ik er een hobby bijgekregen: koken.

 

Sinds die tijd heb ik minder last van eetbuien. Op het aanrecht pronkt een keukenmachine alias sapmachine alias blender. Voor een gezond sapje draai ik mijn hand niet meer om en zeker als ik ziek ben, kan ik op deze manier toch nog vitaminen en mineralen tot mij nemen, die ik anders moest missen!

 

In de blender maak ik humus voor op brood of een smoothie en de keukenmachine gebruik ik voor het snijden van de biologische groenten en voor het maken van beslag en deeg. Ik kook vaker vegetarisch en we eten vaker vis en kip. Onze kinderen maken kennis met onbekende groenten. En sinds kort hebben we ook nog zaden en mungabonen ontdekt! Koken is een waar avontuur geworden.

 

Zo’n biologisch groentepakket (www.bio-aanhuis.nl) is een geweldige aanrader geweest van Robert. Nu moet ik wel gezond eten anders moet ik mijn groenten –al betaald- weggooien. Mijn man kan nu de frituur niet aanzetten wanneer ik ziek ben.

 

Gezien mijn gezondheid is afvallen nu geen optie. Toch zit ik veel beter –gezonder- in mijn vel. Zelfacceptatie is iets waar velen mee tobben. Het was mij ook niet vreemd. Hoewel ik de ultieme vorm van zelfacceptatie haal uit mijn geloof heeft deze way of life hier zeker aan bijgedragen.

Robert bedankt!