Ervaringen

Indoor trainen met het Indoor Cycling Athlete programma

Toen ik een maand geleden begon met het Indoor Cycling Athlete programma woog ik 80,5 kg en had een vetpercentage van 23% en een spiermassa van 31,9%
Nu, 5 weken later, weeg ik 76,4 kg en een vetpercentage van 21,4% en een spiermassa van 34,1%,
(Ik weeg me elke morgen op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek op een Medisana lichaamsanalyse weegschaal)
Op zwift was mijn FTP na de test van zwift 208 vorige maand
Nu is dit gestegen naar 231 dus echt een toename voor dezelfde test.
Wat het eten betreft wij proberen nu wat gezonder te eten ipv veel kant en klare maaltijden wat wij in het verleden nogal eens deden.
Kip Siam van honig kant en klare maaltijsalade enz enz
Nu verse bietensalade veel minder vlees en meer vis of vleesvervangers.
Ik voel me in ieder geval heel wat prettiger.
Ik kom dus zoals ik je al in het begin van ons contact heb verteld van 104 kg dus ben nu echt bijna een kwart Patrick kwijt….
Ik wil zoiezo graag doorgaan met de begeleiding van Robert, ook na de indoortrainingen, omdat ik voel dat er nog meer inzit.
Dat blijkt nu al uit deze korte periode. Mijn fietsmaaten denken dat ik of bij de dopingdokter ben geweest of een moteurtje heb laten plaatsenūüėā
Maar zonder gekheid ik voel me elke week beter worden.

Ook de eet en drinktips bevallen goed kortom het complete plaatje klopt.

Zwift, the Sufferfest of Fullgaz zijn leuk, maar het Indoor Cycling Athlete programma gaat echt wat voor je betekenen.

Patrick Franken

 

De weg naar een top 10 klassering

 

Afgelopen juni heb ik voor de vierde keer mee gedaan aan de Baggelhuizerplas MTB wedstrijd in Assen. De vorige drie edities waren allemaal op een teleurstelling uitgelopen. Dit jaar moest het anders, de vloek moest doorbroken worden.

 

Begin dit jaar het ‚ÄúTrain & Eet als een Atleet‚ÄĚ Webinar van Robert gevolgd. Deze methode sprak mij erg aan en in maart begon ik met het Cycle Forever programma en de persoonlijke begeleiding van Robert.

 

In de drie maanden die volgden netjes de trainingen volgens het programma afgewerkt en door de persoonlijke begeleiding van Robert veel geleerd over training en voeding. Zelfs nog een paar kilo afgevallen door anders te gaan eten.

 

De wedstrijd was verdeeld over twee dagen. Op het eind zou het klassement opgemaakt worden. Het parcours bestond uit gras, strand, singletrack en pittige klimmetjes. Op dag 1 stond ik op de eerste startrij en was goed weg. Het plan was om tot de singletrack volle bak te rijden en daarna in een ritme te komen. Een klein foutje op het strand koste me wat plekken.

 

De eerste helft van de race maakte ik veel kleine foutjes en moest de kop laten gaan, maar de achtervolgers konden ook niet dichterbij komen. Dat gaf wat gemoedsrust waardoor ik netter en meer met het verstand ging rijden waardoor ik sneller rond ging. Op het eind van de wedstrijd kreeg ik mijn voorganger in het vizier. Door de laatste ronde volle bak te rijden zat ik aan zijn achterwiel. Een klein foutje in het zand gaf hem weer een paar fietslengtes wat net genoeg was om mij voor te blijven. Plek 12 voor dag 1.

 

Op naar dag 2. Door mijn 12de plek mocht ik van de tweede startrij vertrekken. Start over het strand was weer goed en ik ging bij de eerste 10 het bos in. De kopgroep moest ik laten lopen en kwam al snel alleen te zitten. Geen dreiging van achteren en het gat naar voren bleef ook constant. Laatste rondje nog alles gegeven, maar het gat was te groot. Plek 10 voor dag 2, wat resulteerde in een 10de plek in het klassement over twee dagen.

 

Het doel was bereikt, de vloek doorbroken. Superblij met dit fantastische resultaat! Robert, bedankt en we gaan nog mooie dingen beleven dit jaar. Dit wordt een topjaar!

 

Mijn grootste frustratie was dat ik niet de volgende stap ondanks meer inzet en uren. Ik trainde teveel en te zwaar en had eigenlijk ook geen plan en planning. Gewicht en gezonde leefstijl gingen op en neer.

 

Ik keek een beetje op tegen de kosten van het programma en de persoonlijke begeleiding. Nu denk ik daar heel anders over. Ik investeerde alleen in mijn fiets en niet in mijzelf. Terwijl daar de grootste winst is te halen. Met een goed trainingsschema en persoonlijke begeleiding. Bij iemand waar je met al je vragen terecht kunt.

 

Het resultaat van het programma is dat ik de hele week door fitter ben omdat ik minder train dan hiervoor en toch betere prestaties neerzet. Het trainingsplan is prima in te passen in een druk gezinsleven. Door alle goede voedingsadviezen lichter dan ooit. Door de persoonlijke begeleiding een gezondere lifestyle gekregen. Sportief gezien nu resultaat bereikt wat ik al drie jaar nastreefde.

 

Het beste aan dit programma vind ik de vaste structuur van de trainingen en de persoonlijke begeleiding. Zonder de begeleiding was ik nu niet zo ver geweest. Vooral wat betreft voeding is er een hoop te winnen. Door het enthousiasme van Robert tijdens het webinar en zijn kennis van training en voeding heb ik de knoop door gehakt om dit te gaan proberen.

 

Het programma biedt mij vooral een vaste trainingsstructuur, voedingsadviezen en extra persoonlijke begeleiding

 

Ik zou het iedereen aanbevelen, het is de beste investering die je in de sport kunt doen.

Bernard Ziengs

 

Richard de Kock Alpe dHuzes 2013 (425x640)

Alpe d’Huzes

Ik heb ruim 4 maanden getraind bij Robert en dat is me heel goed bevallen. Je kunt goed merken dat dit zijn passie is. Hij weet erg veel over training, trainingsopbouw en heeft veel ervaring met evenementen.

 

Het unieke aan zijn spinninglessen was dat hij niet alleen training gaf maar ook nog heel veel vertelde over training en voeding. Ook op het gebied van voeding weet Robert waar hij over praat. Je kunt de passie voelen.
De inhoud van de trainingen was erg professioneel. Ze duurden langer dan andere, normale spinninglessen. Dat vroeg meer van je conditie en gaf een betere voorbereiding op het uiteindelijke evenement.
Het was voor mij de eerste keer dat ik aan Alpe d’ Huzes mee deed. Ik heb twee keer de berg beklommen. Daar heeft de aanpak van Robert een belangrijke bijdrage aan geleverd

Richard de Kock 

 

 

 

Alleen naar Itali√ę ¬†

Mijn naam is Miriam,Miriam Visser 35 jaar en werkzaam¬†in de financi√ęle sector. In mijn¬†vrije tijd ben ik graag in de natuur, op de racefiets, MTB of te paard. Daarnaast sport ik regelmatig in de
sportschool om stress kwijt te raken en fit te blijven. Ik fiets ook graag meerdere dagen; tentje en bagage mee en mijn hoofd leeg fietsen.

 

Omdat¬†ik in mei 2014 een lange solo fietsreis naar Itali√ę wilde maken en problemen ondervond met het vinden van het juiste voedingsschema heb ik contact in Januari 2013 gezocht met Robert. Ik ken Robert uit onze studietijd en ik ken hem als een bevlogen en oprecht persoon. Ik¬†was iets aan de lichte kant gezien mijn lengte ondanks dat ik gezond at. De vraag aan Robert was dan ook ‘hoe kom ik op gezonde wijze iets aan zodat ik mijn fietstocht met goed resultaat kan volbrengen?

 

Robert heeft eerst mijn conditie in kaart gebracht en vervolgens een plan voor me opgesteld dat me bewuster maakte van de voedingsstoffen die ik binnen moest krijgen. Met behulp van de Calory Coach kreeg ik zelf steeds meer inzicht in mijn eetpatroon al snel bleek dat ik te weinig at, ook al had ik zelf wel het idee dat ik voldoende binnen kreeg.

 

Het programma van Robert hielp me om meerdere gezonde porties per dag te eten en zelf bij te houden of ik al voldoende calorie√ęn binnen had gekregen.¬†Het resultaat was dat ik een aantal gezonde kilo’s ben aangekomen en het minder snel koud heb. Ook het vermoeide gevoel dat ik regelmatig had is veel minder geworden. In mei ben ik op mijn fiets gestapt en ik heb in de drie fietsweken nauwelijks gewicht verloren en mijn kracht behouden, het is een geweldige ervaring geworden!

 

Na ruim 1500 km stond ik supersterk boven in de Apennijnen en ik voelde me onoverwinnelijk. Robert heeft hier een hele belangrijke rol in gespeeld door van te voren verschillende scenario’s¬†met me op te stellen mocht de tocht fysiek¬†en/of mentaal¬†erg zwaar worden. Door deze voorbereiding had ik onderweg het gevoel dat ik alles aan kon en¬†dat bleek ook zo te¬†zijn!

 

Ook onderweg heeft Robert me via de Whatsapp aangemoedigd wat me extra support gaf. De voeding gebruik ik nog steeds omdat het mij extra ondersteunt bij mijn huidige levenswijze, vooral de shakes zijn erg prettig als ontbijt of na het sporten.

 

Kortom; begeleiding van Robert is een aanrader!

Miriam V. 

 

Wilco Alpe d'HuzesVoor het eerst op de racefiets en Alpe d’Huzes

Ik ben Wilco de Haan, 42 jaar, Internet ondernemer. Ik heb een gezin met 3 kinderen. Ik ken Robert al langer via zijn vrouw, Corine.

 

Toen ik in oktober 2012 werd gevraagd om mee te doen met de Alpe d`Huzes, had ik er een hard hoofd in. Ik had al 10 jaar niet gefietst en nog nooit op een racefiets √ľberhaupt. Met veel rugklachten na het fietsen was ik er nog niet best aan toe.

Ik was dus op zoek naar iemand die me kon helpen met trainen en eten voor de Alpe d’Huzes. Daar heb ik Robert voor benaderd.

Ik heb gekozen voor een maatwerk programma met spinning, zwemmen en buiten fietsen.

 

Mijn eerste indruk van de aanpak was super. Vooral het effici√ęnt trainen stond me aan. Niet perse lange stukken en hele dagen trainen, maar binnen een uur, max 1,5, heel effectief de conditie verbeteren.

De trainingen en het totale programma was heel afwisselend en goed afgestemd om mijn einddoel te behalen.

 

Het eindresultaat was super, heb 4 keer de Alpe d’Huzes opgefietst. Met eigenlijk achteraf beperkte training arbeid. Slechts 750 km gefietst op de racefiets en een stuk of 20 keer op de spinningbike gezeten.

 

De begeleiding was prettig en het programma was goed doordacht, persoonlijk gemaakt. Robert hield me continue scherp en gefocust op mijn doel.
Ook de begeleiding in de voeding was perfect. Zowel de shakes als de repen, maar ook de toevoeging aan het water in de bidon heeft allemaal heel goed gewerkt.

 

Tegen Robert zeg ik: ‚ÄúGa zo door!‚ÄĚ. En voor wie een ogenschijnlijk onhaalbaar doel voor ogen heeft, haal Robert erbij en het komt goed!

Wilco de Haan 

Cock Kortlever 2-1 (600x450)

Fietsen met plezier

Sinds dik 2 maanden maak ik gebruik van het trainingsprogramma Trainen met een doel van Robert van de Wulp. Ik dacht dat ik voordien al op goede, verstandige manier aan het trainen was. Toen ik een tijdje terug een webinar van Robert gevolgd had, had ik toch het idee dat ik met een paar aanpassingen meer uit de trainingen kon halen. Ik rij geen wedstrijden, wel enkele cyclo’s per jaar en toertochten tussen de 150 km en 170 km. Daarnaast fiets ik regelmatig in de bergen.

Voor mijn gevoel is het trainingsprogramma na dik 2 maanden al aangeslagen. Wat heb ik gemerkt:

Door de combinatie van het trainingsprogramma en de voedingstips, herstel ik sneller.

Ik heb het idee dat ik meer power heb ontwikkeld. Met name was dit te merken in de bergen.

Daarnaast durf ik tijdens de korte intensieve trainingen weer echt volle bak te gaan, waardoor ik weer een kick in het fietsen heb gekregen. Daarmee ook nog meer plezier om te trainen, ook al is het slecht weer.

Cock Kortlever

IMG_4533Amstel Gold

Ik ben Shuki Blokzijl 53 jaar  en getrouwd. Ik werk als operatieassistent in het UMCG verder heb ik een eigen pedicure praktijk. Van oorsprong ben ik verpleegkundige.
Via mijn schoonzus ben ik bij Robert terechtgekomen. Zij fietst ook en ze stuurde me een enquête die naar haar fietsclub was gemaild.
Mijn conditie is geestelijk prima, lichamelijk normaal. Ik heb altijd zonder schema maar wat gefietst. ( Alpe d”Huzes 2x, Mont Ventoux, Stelvio)

Voor mij was het niet belangrijk om een rit in en bepaalde tijd te halen, afstappen mocht ook. Het doel bereiken was voor mij belangrijker.
Ik was op zoek naar een goed schema ter voorbereiding op de Amstel Gold. Nieuwe uitdaging. Verder wilde ik een paar kilo kwijt. (3-4kg)
Mijn eerste indruk was goed. Ik kreeg een mooi schema voor mijn training op de Canarische eilanden afgelopen december
Ik heb niet zozeer naar de programma‚Äôs van Trainen met een doel gekeken. Robert had me een voorstel gedaan om een speciaal programma op te stellen voor mijn (trainings)vakantie. Ik was meer ge√Įnteresseerd in dat ene programma voor mijzelf.
Ik ga wel door. Vanaf januari krijg ik een nieuw schema. Ik wacht met smart.
De week op de Canarische eilanden heb ik echt gemerkt dat ik sterker werd.

Ik hou normaal niet van intervaltraining heb daar een hekel aan, maar door Robert ben ik dat wel anders gaan zien.

Dat gold ook voor de  sportschool, bepaalde toestellen overslaan was heel herkenbaar voor mij.
Ik kan alleen nog maar praten over ervaring van mijn eerste week op de Canarische eilanden. Ik hoop dat de training tot aan de Amstel Gold ook zo gaat worden.

Shuki Blokzijl

 

Leger training

Korps Mariniers

Op zoek naar een evenwichtig voedingspatroon en een effectief trainingsprogramma ben ik Robert van Wellance tegengekomen. Na een kort telefonisch gesprek was mijn eerste gevoel dat ik aan het juiste adres was; Robert klonk enthousiast en deskundig en dus precies de man waar ik naar op zoek was.

 

 

Vervolgens heeft hij mij twee maanden lang wekelijks begeleidt op een professionele doch persoonlijke manier. Dit sprak mij erg aan. Primaire doelstelling hierbij was voorbereiding op de praktische officiers selectie test (POST) als onderdeel van mijn sollicitatie als Officier bij het Korps Mariniers. Zoals u kunt indenken is dit niet zomaar een test, het is zowel fysiek als mentaal loodzwaar. In het kort komt het erop neer dat er drie dagen lang veel van je lichaam gevraagd wordt; weinig eten, weinig slaap en veel fysiek afzien.

 

Om mij hier op voor te bereiden heeft Robert een strak maar haalbaar voedings-, en trainingsschema gemaakt waardoor ik super fit op de test verscheen. Mede door deze training heb ik de POST dan ook met goed resultaat afgelegd. Voor uw informatie: aan het begin van de test starten er 24 kandidaten waarvan de eerste 10 binnen drie uur afvallen en er uiteindelijk gemiddeld 5 tot 7 kandidaten overblijven. Ik wil Robert dan ook bedanken omdat ik mede dankzij hem heb kunnen vlammen op het ‚Äėmoment supr√™me‚Äô en geslaagd ben voor het fysieke deel van deze test.

 

Kenmerkend aan de coaching van Robert is niet alleen zijn kennis van het menselijke lichaam, werking van voedingsstoffen en effectieve trainingsprogramma’s, hij weet dit ook op een persoonlijke en effectieve manier over te brengen. Dit sprak mij erg aan. Robert wist mij te enthousiasmeren in het bereiken van mijn doel en dit is dan ook gelukt. Dus, mocht u op zoek zijn naar een wellness coach dan bent u bij Robert van der Wulp aan het juiste adres.

Hartelijke groeten,

P.R.

 

SasoprandzwembadOp weg naar meer energie en minder gewicht

Mijn naam is Saskia en een paar jaar geleden wilde ik graag een aanvang maken met gezonder te gaan eten maar wat ik het liefste wilde was afslanken!

 

Zo kwam het dat ik Robert opbelde.

 

Eigenlijk wilde ik een periode lang shakes gebruiken en op water leven……. Om uiteindelijk een beter getal op de weegschaal te zien. Op de weegschaal bij Robert zweette ik peentjes!

 

Dat was nergens voor nodig en gelukkig stak Robert een stokje voor mijn noeste lijnplannen. Met mijn gezondheidsproblemen is dat zelfs onverantwoord! Vanwege een aandoening aan mijn buik kamp ik met een chronische infectie en ben ik inmiddels talloze keren geopereerd.

 

Eerst brachten we mijn eetpatroon in kaart. Iedere week legde Robert iets uit en pasten we dat stukje aan in mijn eetpatroon.

 

Daarnaast brachten we mijn energielevel in beeld en keken we naar sport en beweging. Ik viel af maar nog veel belangrijker is dat ik sindsdien een gezondere lifestyle heb omarmd! Bovendien heb ik er een hobby bijgekregen: koken.

 

Sinds die tijd heb ik minder last van eetbuien. Op het aanrecht pronkt een keukenmachine alias sapmachine alias blender. Voor een gezond sapje draai ik mijn hand niet meer om en zeker als ik ziek ben, kan ik op deze manier toch nog vitaminen en mineralen tot mij nemen, die ik anders moest missen!

 

In de blender maak ik humus voor op brood of een smoothie en de keukenmachine gebruik ik voor het snijden van de biologische groenten en voor het maken van beslag en deeg. Ik kook vaker vegetarisch en we eten vaker vis en kip. Onze kinderen maken kennis met onbekende groenten. En sinds kort hebben we ook nog zaden en mungabonen ontdekt! Koken is een waar avontuur geworden.

 

Zo‚Äôn biologisch groentepakket (www.bio-aanhuis.nl) is een geweldige aanrader geweest van Robert. Nu moet ik wel gezond eten anders moet ik mijn groenten ‚Äďal betaald- weggooien. Mijn man kan nu de frituur niet aanzetten wanneer ik ziek ben.

 

Gezien mijn gezondheid is afvallen nu geen optie. Toch zit ik veel beter ‚Äďgezonder- in mijn vel. Zelfacceptatie is iets waar velen mee tobben. Het was mij ook niet vreemd. Hoewel ik de ultieme vorm van zelfacceptatie haal uit mijn geloof heeft deze way of life hier zeker aan bijgedragen.

Robert bedankt!