10x voeding voor een topprestatie

Mooi, al die verhalen over voeding maar wat moet je nu precies eten? Naast al jullie positieve berichten over de informatie die ik hier wekelijks geef, blijft toch altijd de behoefte aan concrete voorbeelden. En dat snap ik. Je hoort iedere dag weer andere verhalen op diverse plekken. Helaas zijn veel van die verhalen maar half waar en is het moeilijk na te gaan wie ze heeft geschreven en waar de informatie vandaan komt. Vandaag geef ik je die voorbeelden.

 

Wil je zeker weten dat je de juiste informatie hebt? Gebaseerd op gedegen onderzoek?

 

Volg dan het Train & Eet als een atleet webinar.

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

Maar vandaag vertel ik je welke ingrediënten jij in je voeding kunt verwerken.

 

Havermout

Mijn hele leven eet ik al havermout. De laatste tijd maakt dit graan weer een comeback. En terecht. Het voorziet je van langzame koolhydraten, vezels, eiwitten, mineralen en b-vitaminen.

 

Hoe: Je kunt het natuurlijk koken op de ouderwetse manier. Als je het echter ’s avonds laat weken in de koelkast (bijvoorbeeld in amandelmelk), kun je het de volgende dag voor van alles gebruiken. Smoothie, je eigen muesli (met een handje noten en wat rozijnen of ver fruit), proteïneshake, etc.

 

Bananen

Ik hou van bananen. Ze zijn zo heerlijk zoet en zo gemakkelijk in alles; smaakcombinaties, meenemen, weinig kauwen dus makkelijk tijdens hoge intensiteiten op je fiets, enz. Bovendien ook vol vezels, kalium en vitamine B6.

 

Hoe: Ik gebruik veel bananen op de fiets dus omwille van de variatie en balans eet ik zelden op andere momenten banaan. Maar wees creatief.

 

Noten

Heerlijk tussendoortje en erg gezond. Barsten van de vezels, mineralen en goede vetten. Mijn favorieten zijn pecan, paranoten, walnoten, amandelen.

 

Hoe: Ik gebruik ze door mijn zelfgemaakte muesli of gewoon los als handje noten.

Let op:

  • Pinda’s zijn geen noten
  • Kies altijd voor ongezouten
  • Kies voor ongebrand

 

Wortels en knollen

Wortel, pastinaak en zoete bataat hebben allemaal een heerlijke zoete smaak en dat betekent maar 1 ding: koolhydraten. Daarnaast vind je nog andere vitamines en mineralen in deze zoetmakers.

 

Hoe: Wortels kun je natuurlijk zo als snack eten. Je kunt ze raspen en zo in diverse gerechten combineren. Van pastinaak kun je puree maken maar je kunt ze ook alle drie combineren. Snij alles in kleine stukjes, besprenkel met olijfolie, eetlepel thijm erover en laat 45 minuten in de oven op 180 graden gaar worden. In dezelfde schaal leg ik ook mijn kippenbouten.

 

Peulvruchten

Als je al eens een workshop hebt gevolgd dan weet je dat ik fan ben van peulvruchten. Dat is pas superfood. Het levert je wederom langzame koolhydraten maar ook eiwitten, vitaminen en mineralen en vezels. En je er zijn zoveel verschillende.

 

Hoe: Combineer linzen met je salade of maak een omelet en roerbak een zak wokgroenten met een halve pot bonen. Snel klaar en een echte atletenlunch.

 

Start morgen nog met het vervangen van je ontbijtkoek, sultana’s of andere voorverpakte voeding. Stap eens uit je comfortzone en maak eens een andere lunch of een ander hoofdgerecht. Je zult de resultaten merken.

 

Dit zijn de eerste vijf ingrediënten. Wil jij de andere vijf ook, plus de recepten om ze te verwerken?

 

Vertel me wat jouw favoriete voeding is! Laat je reactie achter onder dit artikel en ik stuur ze je toe.

 

Stop met fietsen. Ga trainen.
Stop met diëten. Voed je prestatie.

 

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

intens veel fietsplezier,

 

 

 

 

 

PS: Deel dit artikel a.u.b. met je wielervrienden zodat ook zij ervan kunnen profiteren. Samen fietsen is zoveel leuker! Gebruik de knoppen hieronder voor Twitter, Google+, Linkedin en Facebook. Heel erg bedankt.

60 Responses to 10x voeding voor een topprestatie

  1. Patrick Driessens 19 juni 2019 at 19:04 #

    Ik eet elke morgen havermout met een mix van bosvruchten klaargemaakt met soyamelk.

  2. Marcel 19 juni 2019 at 18:48 #

    Mijn smoothy van banaan magere yogurt en diep vries fruit en evt wat eiwit poeder

  3. Mike 22 januari 2019 at 07:57 #

    Mijn favoriet is magere yoghurt met muesli rozijnen en honing.

  4. Willem 20 juli 2018 at 22:52 #

    Hallo, ik eet al jaren havermout, al dan niet met wat extra’s zoals blauwe bessen, gedroogde veenbessen, wat honing of een notenmix. Eerste keer dat ik dat kreeg was het nog zonder microgolf en te warmen in een ketel.

  5. Kelly Delissen 19 juli 2018 at 16:04 #

    Overnight oats met verschillende ingrediënten
    Wrap met gerookte zalm, spinazie en avocado
    Een lekker spiegeleitje is altijd super lekker!

  6. Colette Lucas 18 juli 2018 at 23:24 #

    Groenten, fruit, zuinig met vlees en één of twee keer per week vis. Zo nu en dan pasta verder alles volkoren. Enneh… de TEFAL Optie Grill is ook een fijne aanschaf geweest voor vlees of vis bereiding.Kortom gevarieerd eten dat is de cux.

    Groetjes Robert, je bent een aanwinst voor de wielersport. Ik refereer vaak naar/aan je!.

    Colette Lucas

  7. Gerard 18 juli 2018 at 22:46 #

    Probeer naast het fietsen ook nog af te vallen, dus de niet-fiets-dagen ook de koolhydraten wat te minderen.

    Ben erg weg van sla wraps. Niet wraps met veel sla, maar de ‘pannekoek’ vervangen door een sla blad .. echt super combi’s te vinden online ..

    Het wrapt goed met de sla soort Romaine.

    Fabootje van me: https://freshhh.nl/recepten/kip-teriyaki-sla-wraps/

  8. jan hermans 18 juli 2018 at 22:15 #

    Ik eet graag yoghurt met kwark vermengd met Brinta en bosbessen

  9. René 18 juli 2018 at 19:46 #

    ontbijt, magere kwark met kiwi en muesli
    op de fiets, banaan en krentenbol mee.
    diner, varierend van pasta met groente en vis (zoals vanavond), tot vlees en aardappelen tot vegetarisch

  10. Marcel de Leeuw 18 juli 2018 at 19:08 #

    Havermout als ontbijt met een yogurt smoothy banaan bosbessen

Geef een reactie