10x voeding voor een topprestatie

Mooi, al die verhalen over voeding maar wat moet je nu precies eten? Naast al jullie positieve berichten over de informatie die ik hier wekelijks geef, blijft toch altijd de behoefte aan concrete voorbeelden. En dat snap ik. Je hoort iedere dag weer andere verhalen op diverse plekken. Helaas zijn veel van die verhalen maar half waar en is het moeilijk na te gaan wie ze heeft geschreven en waar de informatie vandaan komt. Vandaag geef ik je die voorbeelden.

 

Wil je zeker weten dat je de juiste informatie hebt? Gebaseerd op gedegen onderzoek?

 

Volg dan het Train & Eet als een atleet webinar.

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

Maar vandaag vertel ik je welke ingrediënten jij in je voeding kunt verwerken.

 

Havermout

Mijn hele leven eet ik al havermout. De laatste tijd maakt dit graan weer een comeback. En terecht. Het voorziet je van langzame koolhydraten, vezels, eiwitten, mineralen en b-vitaminen.

 

Hoe: Je kunt het natuurlijk koken op de ouderwetse manier. Als je het echter ’s avonds laat weken in de koelkast (bijvoorbeeld in amandelmelk), kun je het de volgende dag voor van alles gebruiken. Smoothie, je eigen muesli (met een handje noten en wat rozijnen of ver fruit), proteïneshake, etc.

 

Bananen

Ik hou van bananen. Ze zijn zo heerlijk zoet en zo gemakkelijk in alles; smaakcombinaties, meenemen, weinig kauwen dus makkelijk tijdens hoge intensiteiten op je fiets, enz. Bovendien ook vol vezels, kalium en vitamine B6.

 

Hoe: Ik gebruik veel bananen op de fiets dus omwille van de variatie en balans eet ik zelden op andere momenten banaan. Maar wees creatief.

 

Noten

Heerlijk tussendoortje en erg gezond. Barsten van de vezels, mineralen en goede vetten. Mijn favorieten zijn pecan, paranoten, walnoten, amandelen.

 

Hoe: Ik gebruik ze door mijn zelfgemaakte muesli of gewoon los als handje noten.

Let op:

  • Pinda’s zijn geen noten
  • Kies altijd voor ongezouten
  • Kies voor ongebrand

 

Wortels en knollen

Wortel, pastinaak en zoete bataat hebben allemaal een heerlijke zoete smaak en dat betekent maar 1 ding: koolhydraten. Daarnaast vind je nog andere vitamines en mineralen in deze zoetmakers.

 

Hoe: Wortels kun je natuurlijk zo als snack eten. Je kunt ze raspen en zo in diverse gerechten combineren. Van pastinaak kun je puree maken maar je kunt ze ook alle drie combineren. Snij alles in kleine stukjes, besprenkel met olijfolie, eetlepel thijm erover en laat 45 minuten in de oven op 180 graden gaar worden. In dezelfde schaal leg ik ook mijn kippenbouten.

 

Peulvruchten

Als je al eens een workshop hebt gevolgd dan weet je dat ik fan ben van peulvruchten. Dat is pas superfood. Het levert je wederom langzame koolhydraten maar ook eiwitten, vitaminen en mineralen en vezels. En je er zijn zoveel verschillende.

 

Hoe: Combineer linzen met je salade of maak een omelet en roerbak een zak wokgroenten met een halve pot bonen. Snel klaar en een echte atletenlunch.

 

Start morgen nog met het vervangen van je ontbijtkoek, sultana’s of andere voorverpakte voeding. Stap eens uit je comfortzone en maak eens een andere lunch of een ander hoofdgerecht. Je zult de resultaten merken.

 

Dit zijn de eerste vijf ingrediënten. Wil jij de andere vijf ook, plus de recepten om ze te verwerken?

 

Vertel me wat jouw favoriete voeding is! Laat je reactie achter onder dit artikel en ik stuur ze je toe.

 

Stop met fietsen. Ga trainen.
Stop met diëten. Voed je prestatie.

 

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

  • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
  • Hoe je optimaal traint
  • Hoe je je ideale gewicht bereikt
  • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

 

intens veel fietsplezier,

 

 

 

 

 

PS: Deel dit artikel a.u.b. met je wielervrienden zodat ook zij ervan kunnen profiteren. Samen fietsen is zoveel leuker! Gebruik de knoppen hieronder voor Twitter, Google+, Linkedin en Facebook. Heel erg bedankt.

60 Responses to 10x voeding voor een topprestatie

  1. Bas 19 mei 2016 at 08:31 #

    ’s ochtends voor een lange rit:

    – havermout aangemaakt met heet water – gedroogde abrikoos – beetje erg pure chocolade – en kokos voor de smaak.
    – tijdens de rit: water, een paar dadels en soms een banaan

    resultaat: geen behoefte aan extra suiker, repen of wat dan ook

  2. Arie 18 mei 2016 at 22:58 #

    favoriet bananen en havermout
    vraagje.Moet je de havermout eerst laten wellen?

    • Robert van der Wulp 18 mei 2016 at 23:08 #

      Dag Arie,

      Bedankt voor je reactie.

      Dat is wel verstandig. Dan verteerd het iets beter. Maar dat hoeft niet perse een hele nacht hoor. Je zult merken dat het al snel zacht wordt.
      Met banaan is je havermout lekker. Probeer deze maaltijd eens uit te breiden met iets extra’s. Kokossnippers, appel, bosvruchten, nootjes, etc.

      Veel plezier, Robert

  3. Martien van Dooren 18 mei 2016 at 22:53 #

    Macaroni vooral en spaghetti.Maar ook allerlei peulvruchten.

  4. Sebastiaan 18 mei 2016 at 22:13 #

    Erg leerzaam zeg.. Ga ik toepassen in mijn eet gewoonte, helaas kan ik donderdag niet.

  5. Maurits 18 mei 2016 at 22:09 #

    Ik heb me wederom ingeschreven. De vorige webinar heb ik moeiteloos kunnen volgen. In korte tijd veel informatie gekregen. Veel informatie wil ik graag nog eens nalezen. Zo ook met het bereiden van goede sportvoeding. Ik heb er een mooi keukenmachine voor aangeschaft. Ik zag in het filmpje van Robert hoe makkelijk het kan zijn. Mijn favorieten zijn macaroni- en rijstmaaltijden, maar hoe kan ik ze gezonder maken?

    • Robert van der Wulp 18 mei 2016 at 22:50 #

      Hai Maurtis,

      Top, die keukenmachine. In het Cycle Forever programma kom ik daar nog vaker op terug.

      Je kunt beginnen door zilvervliesrijst en volkoren pasta te kiezen.
      Daarnaast: hoe meer groenten je erin verwerkt, hoe beter.

      Veel plezier en tot volgende week, RObert
      PS: Ik zag inderdaad dat je had ingeschreven. Je was alleen je email vergeten te vermelden. Als je dus nog niets gehoord hebt, dan klopt dat. Ik ga het morgen even rechtzetten voor je.

  6. Richard 18 mei 2016 at 22:01 #

    Ik ga eens wat meer met linzen proberen

    • Robert van der Wulp 18 mei 2016 at 22:51 #

      Hai Richard,

      Linzen zijn ook een van mijn favorieten. Heel smaakvol en je kunt er van alles mee.

      Veel plezier, RObert

  7. Jan 18 mei 2016 at 21:55 #

    Havermout in warme karnemelk met handje noten en 1 stuks fruit is een heerlijk begin van de dag. Ben benieuwd naar de andere opties.

  8. Bertha 18 mei 2016 at 21:48 #

    Ik red het niet om die donderdag te beluisteren

    • Robert van der Wulp 18 mei 2016 at 23:04 #

      Hai Bertha,

      Ik kom binnenkort (9 juni) naar Hardenberg. Dat is iig je richting op.

      Veel plezier, Robert

  9. Jan vergeer 18 mei 2016 at 21:47 #

    Kun je deze tips ook voor hardlopen gebruiken.ik loop zondag een marathon, beetje koolhydraten stapelen.
    Gr.Jan.

    • Robert van der Wulp 18 mei 2016 at 22:55 #

      Hai Jan,

      Veel tips zijn ook te gebruiken voor het hardlopen.

      Let op: koolhydraten stapelen is een proces van weken. Het is een nauwe samenwerking van training en voeding. Je moet voldoende drinken en tijdens het proces kun je zomaar 2 kilo aankomen. Heb je hier niet voor getraind (geen taperingsfase gehad), dan zou ik niet heel veel extra koolhydraten eten. Die gaan anders de verkeerde opslag in.

      Als je wilt weten hoe dat zit. Ik leg het uit tijdens het webinar. Daar heb je zondag niets aan maar voor de volgende marathon is dat zeker handig om te weten.

      Heel veel succes zondag, Robert

  10. Rolf 18 mei 2016 at 21:43 #

    Ben benieuwd naar de recepten, mijn favorieten zijn avocado, verschillende soorten fruit en müsli.. Eet nog teveel voorverpakte voeding. Alvast bedankt.

Geef een reactie