9 Tips voor de drukke atleet

Tijd, tijd, tijd! Of: mijn agenda, mijn agenda, mijn agenda. Dat waren veel voorkomende antwoorden toen ik je onlangs vroeg naar de 3 grootste obstakels om je doelstellingen op de fiets te bereiken. En dat is jammer want zoveel tijd hoeft het namelijk niet te kosten. De enige reden dat tijdgebrek een rol speelt is dat je waarschijnlijk nog niet weet hoe het anders kan.

 

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar laat ik je precies zien hoe je dat wel kan. Aan het einde van het webinar heb je een kant en klaar plan. Je volgt het webinar vanachter je PC, tablet of smartphone. Je kunt me vragen stellen en we gaan samen aan de slag om jouw pan op te stellen.

 

Klik hier en schrijf je nu in.

 

Maar zolang hoe je niet te wachten. Ik heb nu al 9 tips voor je waar je direct mee aan de slag kan om sneller resultaten te boeken.

 

Trainen = trainen

Dan bedoel ik dus niet aanklampen in de groep en daar je tijd uitzitten. Als je gaat trainen heb je een doel voor die training. En als je niet te lang wilt trainen, train dan wat harder, dan kun je eerder naar huis. Bijvoorbeeld door je rust tussen de intervallen wat in te korten. Die lange duurtraining kun je dan lekker in het weekend doen.

 

Pakken wat je pakken kan

Met name als je zittend werk hebt moet je gebruik maken van elke kans om te bewegen. Als je de trap opgaat, sprint dan. Maak een wandeling in je pauze. Hou regelmatig een koffiebreak. Niet omdat je conditie daar zo van vooruit gaat maar juist omdat je lichaam hard achteruit gaat als je 45 minuten of langer zit. Je stofwisseling stort dan volledig in.

 

Makkelijker kan niet

Als je niet teveel tijd wilt besteden aan het klaarzetten van een goede lunchbox, haal dan gewoon een paar zakken groenten in huis. Wortels, tomaatjes, komkommer en zelfs paprika’s zijn kant en klaar te koop. Mooie manier om alles binnen te krijgen wat je nodig hebt. Gebruik dit als tussendoortje.

 

Lunch kant en (bijna) klaar

Ook voor je lunch kun je zakken gemengde sla kopen. Meng dit met een zakje rauwkost en een flinke hand noten of wat tonijn uit blik en klaar is je salade. Je kunt er brood bij eten voor de koolhydraten.

 

Kook voor 2

Nog eenvoudiger is om ’s avonds voor twee te koken. Kun je dat later in de week nog eens eten. Of je neemt het mee naar je werk voor de lunch.

 

Probeer eens wat nieuws

Supermarkten spelen goed in op de trend van weinig tijd. Ze hebben allemaal wel menu’s en recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Tot voor kort vond ik die recepten altijd een beetje karig maar momenteel zitten er echt lekkere recepten bij. Let wel op dat je producten die sneller klaar zijn vermijd. Zoals nu bijvoorbeeld de havermout die je in 20 seconden klaarmaakt in je magnetron. Vaak zijn deze producten voorbewerkt. Met als gevolg dat de goede eigenschappen (zoals langzame koolhydraten bijv. ) verloren gaan.

 

Investeer

Er zijn zoveel apparaten die je leven een stuk makkelijker (en gezonder) maken. Zoals bijvoorbeeld de sapcentrifuge. In één minuut maak je een heerlijk groentesapje. Of de blender voor het maken van je smoothies. Of de Nicer Dicer. Hakt al je groenten en fruit snel in kleine stukjes. En nee, ik heb geen aandelen. 😉

 

Investeer meer

Je breidt je mogelijkheden voor gezonde voeding op je werk flink uit met de aanschaf van en lunchbox die je eten warm houdt en/ of een thermosfles. Die laatste gebruik ik altijd voor soep. Zoveel beter dan een zakje poeder om 16:00.

 

Doe het wanneer je tijd hebt

Op zondag maak ik vaak iets extra’s. Bijvoorbeeld mueslirepen, muffins, brownies, etc (alles suikervrij). Ik maak dan gelijk een hoeveelheid voor de hele week. Dat kost me op zondag een half uur tot een uur maar ik heb er de hele week plezier van.

 

Nieuwe gewoontes kosten altijd tijd. Het is echter een kwestie van de juiste mindset. Een gezonde leefstijl brengt je uiteindelijk namelijk gewoon meer. Overlaad jezelf niet meteen met al deze tips maar pak er eentje uit en ga daarmee aan de slag.

 

Wat is jouw beste tip om efficiënter met je tijd om te gaan?

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder dit artikel en als dank stuur ik je mijn eBook “7 Dagen Fastfood”.

 

Vergeet niet om in te schrijven voor het webinar. Je gaat er sneller van fietsen en gezonder van eten. Na het webinar heb je binnen 2 weken resultaat.

 

Klik hier om nu in te schrijven.

 

intens veel fietsplezier,

 

 

 

 

 

PS: Deel dit artikel a.u.b. met je wielervrienden zodat ook zij ervan kunnen profiteren. Samen fietsen is zoveel leuker! Gebruik de knoppen hieronder voor Twitter, Google+, Linkedin en Facebook. Heel erg bedankt.

 

35 Responses to 9 Tips voor de drukke atleet

 1. Andries 24 juli 2019 at 18:59 #

  Een plan aan de hand van een schema. Hiermee staat vast hoe ik eet, train en slaap. Hiermee zijn voor mij conditie en resultaten merkbaar.

 2. Theo 24 juli 2019 at 17:47 #

  Realistische Planning is belangrijk, je houden aan je planning is Key.

 3. Bas 28 juli 2016 at 16:29 #

  Goede tips, maar meer is altijd welkom uiteraard…

 4. Rolf 27 juli 2016 at 12:23 #

  Beste Robert
  Ben benieuwd naar je 7 dagen fastfood. Vind goed eten lastiger dan lekker trainen.
  Lees wel altijd jouw tips met plezier.

 5. reinier 19 juli 2016 at 11:05 #

  ook de “Nutri bullet ”is een bijzonder handig ding.
  noten / harde groenten binnen no time omgezet in een gezonde shake.
  je kan het zo zwaar en voedzaam maken als je wilt.

 6. ronald van broekhoven 16 juli 2016 at 20:53 #

  goeie tips robbert!

 7. Henry 15 juli 2016 at 13:25 #

  dank voor de duidelijke kant en klare tips. Ga hier zeker mee aan de slag.

 8. Francis Jacquemin 14 juli 2016 at 21:40 #

  Beste Robert,

  Twéé jaar geleden ben ik tijdens een MTB wedstrijd (BEMC) zwaar door de rug gegaan en dit heeft me zowel fysieke maar vooral mentale gekraakt! Waar ik vroeger bergop altijd voorop reed zit ik nu meestal achteraan te bengelen. Ook al fietsen we voor ons plezier, ik heb het er toch moeilijk mee dat het niet meer wil lukken. Maar wat wil je, twéé jaar weining kunnen fietsen met als resultaat 9 kilo erbij. Om depri van te worden. Als ik dan steun zoek sta ik er blijkbaar ook alleen voor, en dat doet pijn. Waardoor ze me soms uitlachen, en me erop wijzen dat ik op mijn eenenvijftigste maar beter geen gekke dingen meer doe. Nu de rugproblemen voor een groot deel achter de rug zijn, wil ik de draad weer oppakken en er volledig voor gaan. Hopelijk kan ik hier de juiste motivatie en de benen van weleer terugvinden. Mijn doel is volgend jaar terug deelnemen aan de MTB wedstrijd BEMC (3 dagen – Fun Categorie) Ik hoop echt dat ik hier de inspiratie kan vinden die ik nodig heb en kan aantonen dat ik mijn droom kan waarmaken. En dat is The CISSE van enkele jaren geleden terugvinden en de BEMC uitrijden.

  Met vriendelijke groeten,
  Francis (The CISSE)

  • Robert van der Wulp 14 juli 2016 at 21:52 #

   Goeieavond Francis,

   Bedankt voor je openhartige reactie.
   Onbegrijpelijk dat we elkaar uitlachen omdat we onze passie willen beleven. En dat op je vijftigste….!? Dan ben je pas op de helft, tocht. 😉
   Wees gerust, er zijn hier lezers die jou en mij zoek rijden en de pensioengerechtigde leeftijd al ruimschoots zijn gepasseerd.
   Laten zij jouw inspiratie zijn.
   Overigens, je hebt al besloten niet bij de pakken neer te zitten en dat is de eerste stap. Je bent mentaal misschien gekraakt maar ook weer opgestaan. De tweede stap kun je maken door in te schrijven voor het webinar. Dan laat ik je zien hoe je die vorm van weleer weer terug kunt vinden. En daar liggen die benen bij.

   Heel veel succes en plezier, Robert

 9. Richard 14 juli 2016 at 21:19 #

  Bedankt voor de goede tips. Ga ik zeker mee aan de slag. Net als de trainingsschema’s. Van het weekend zonder problemen de 1 k ride 150 km gereden, mede door de training via de schema’s.

 10. Marc Verwilghen 14 juli 2016 at 14:53 #

  Als personal trainer weet ik dat je het niet simpel genoeg kan uitleggen, en dat doe jij hier perfect! Geen ingewikkeld vakjargon, maar kant-en-klare tips waar je meteen mee aan de slag kan. Super!

  • Robert van der Wulp 14 juli 2016 at 17:30 #

   Hai Marc,

   Bedankt voor je compliment. Dat is wel waar het voor mij om draait: anderen inspireren en motiveren om actie te ondernemen.
   Die actie brengt je namelijk resultaat. En dat gun ik iedereen.

   Veel plezier, Robert

Geef een reactie