5 kilo in 10 weken

Een halve kilo per week zou je streven moeten zijn wanneer je gewicht wilt verliezen. Meer zou ik je niet aanraden. Soms gaat het harder maar dat is dan prima. Die halve kilo heeft vooral te maken met de manier waarop je gewicht wilt verliezen. Er zijn veel drastische methodes maar laten we eerlijk zijn: Als je goed voor jezelf zorgt dan is het eigenlijk niet nodig dat je meer gewicht kwijt wilt.

 

Met andere woorden: als het nodig is dat je kilo’s kwijt wilt dan heb je een aantal gewoontes die niet voor de juiste balans in je lichaam zorgen. Soms is dat willens en wetens ( gewoon lekker snoepen) en soms weet je niet precies waar dat nu vandaan komt (bijvoorbeeld minder trainen maar net zoveel eten).

Op woensdagavond 20 januari vertel ik je, tijdens mijn gratis webinar, uitgebreid hoe mijn WHEEL-methode het perfecte plan is om 5 kilo in 10 weken kwijt te raken ongeacht of je nu in conditie bent of niet. Klik hier om je in te schrijven.

Uiteindelijk draait het dus om de balans tussen je training en je voeding. Hier heb je een stappenplan om in tien weken vijf kilo af te vallen.

 

Stap 1 Stel het doel vast. In dit geval is dat vijf kilo vet verliezen in 10 weken.

 

Stap 2 Wat is je vetpercentage en je gewicht.

Als je weet hoeveel je weegt, reken dan met je vetpercentage uit hoeveel kilo             vet je hebt. Zo weet je uiteindelijk het meest nauwkeurig of wat je kwijtraakt ook datgene is wat je kwijt wilt.

 

Stap 3 Hou je voeding bij

Ieder pondje gaat door het mondje. Het kan ook zijn dat je te weinig eet. Hoe dan ook, hou een week lang bij wat je eet. Doe dat in een app en je ziet direct of je teveel of veel te weinig eet. Zorg dat je sowieso nooit meer dan 500kcal te weinig eet. Voor een geleidelijk afvalproces is max 500 kcal per dag minder een prima streven. Drink voldoende water, eet voldoende eiwitten en groenten en laat de snelle koolhydraten staan. Dat is de basis.

 

Stap 4 Train kort en intensief

Regelmatig hoor ik van wielrenners dat ze uren op de fiets zitten op een lage hartslag op vet te verbranden. Dat is achterhaald en zonde van je tijd. Uit onderzoek is gebleken dat 3x per week een High Intesity Interval Training van 20 minuten veel meer vet verbrand dan 1 training van 3 uur met een lage hartslag. Daarnaast haal je uit diezelfde HIIT ook nog vele andere trainingsvoordelen.

 

Stap 5 Meet en stel bij

Vergeet niet dat wanneer je 25 kilo overgewicht hebt die eerste vijf kilo snel gaan. En als je slechts 5 kilo overgewicht hebt, je veel meer moeite zal moeten doen om diezelfde 5 kilo kwijt te raken. Meet jezelf hooguit 1x per week. Altijd op dezelfde dag en dezelfde tijd. Heb je niet het gewenste resultaat dan eet je teveel (of veel te weinig) en train je niet hard genoeg. Heb je het idee dat je niet meer kunt verbeteren, schakel dan een professional in.

 

Al met al lijkt het meer werk dan het is. Het belangrijkste is dat je eerlijk bent tegenover jezelf. Eerlijk over of je echt die 5 kilo kwijt wilt en eerlijk over hoe hard je er voor werkt. Het belangrijkste is dat je een gezond voedingspatroon ontwikkeld en regelmatig op de fiets stapt. Dan kan jij ook die eerste of laatste 5 kilo’s kwijt raken.

 

Stop met fietsen. Ga trainen.
Stop met diëten. Voed je prestatie.

 

Tijdens het Train & Eet als een Atleet webinar zet ik dit om in praktische adviezen.

 

Na dit webinar weet jij:

 • Wat je moet eten, voor tijdens en na je inspanning
 • Hoe je optimaal traint
 • Hoe je je ideale gewicht bereikt
 • Hoe je langer, harder kunt fietsen


Klik hier en schrijf je nu gratis in 

 

Een webinar is een online workshop die je thuis volgt vanachter je eigen pc, telefoon of tablet

Heel veel succes, Robert

 

PPS: Op facebook geef ik dagelijks tips over training en voeding. Klik hier om naar mijn facebookpagina te gaan.

 

PPS: deel dit artikel alsjeblieft met je fietsvrienden op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ met de knoppen onder dit artikel. Met z’n allen kunnen we nog meer fietsplezier maken.

13 Responses to 5 kilo in 10 weken

 1. Bert 15 februari 2016 at 08:34 #

  Hoi Robbert

  Ben 50 jaar 173 lang en 87 kg
  Wil graag 5kg afvallen.

  Mvg

  • Robert van der Wulp 15 februari 2016 at 18:56 #

   Hallo Bert,

   bedankt voor je reactie.

   ik ga je mailen.

   Veel fietsplezier, Robert

 2. Jos Heerkens 28 januari 2016 at 09:15 #

  hoi Robbert,

  ik ben 1.73 en weeg 86 kg en wil graag 5 kg afvallen

  • Robert van der Wulp 28 januari 2016 at 15:04 #

   Ha Jos,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben een facebookgroep gestart en we zitten in week 3. Ik nodig je zo uit. Haak aan en scroll even naar beneden om alle tips van de eerste twee weken mee te pakken. Als je vragen hebt kun je die daar stellen.

   Veel plezier, Robert

 3. Mario 19 januari 2016 at 20:16 #

  Hi,

  Ik ben 1.75 en weeg circa 82KG. Ik heb mezelf als doel gesteld op 31 mei 75KG te wegen. Alle tips hierbij zijn welkom!

  Groet,
  Mario

  • Robert van der Wulp 19 januari 2016 at 20:28 #

   Hai Mario,

   Top, ik ga je mailen zodat ik je kan helpen.

   Veel plezier, Robert

 4. Jan 15 januari 2016 at 14:34 #

  Ik ben erg geïnteresseerd om die eerste 5 kilo’s af te vallen.

  • Robert van der Wulp 19 januari 2016 at 20:40 #

   Dag Jan,

   Dan ga ik je helpen. Ik stuur je zo een mail.

   Veel plezier, Robert

 5. Danny 12 januari 2016 at 07:17 #

  Hoi Robert,

  Ik ben vorig jaar zo’n 14 kilo afgevallen maar die laatste paar kilo’s om naar mijn ideaal gewicht te gaan vallen tegen. Ik blijf er zo’n vier dagen 5 kilo boven zitten dus ik ben benieuwd of jouw methode mij gaat helpen aan die laatste stap.

  Danny

 6. Jan Hermans 10 januari 2016 at 19:11 #

  Hallo Robert

  ik hoef slechts 3 kilo kwijt
  volgens medisana weegschaal momenteel 73 kg 14,5 % vet

  ben momenteel weer aan zo’n 75 km per dag bezig

  wielergroet
  Jan

 7. Erwin 9 januari 2016 at 16:06 #

  Ik ben geïnteresseerd !

 8. Daan 7 januari 2016 at 11:44 #

  Hoi Robert,

  Ik ben 52 jaar en fiets al enkele jaren. Graag wil ik mijn conditie en klimkwaliteiten verbeteren. Ik doe 1 x per week aan spinning en fiets bijna elke dag naar mijn werk 5 km. Ik ben 1,73 en weeg 86 kilo. Ieder jaar probeer ik kilo’s kwijt te geraken, dat lukt tot 3 of 4 kilo ongeveer. Maar ze komen er net zo hard weer aan. Ikhoop dat het nu wel lukt.

  Groet,

  Daan

  Ik heb mijn opgegeven voor de webinar.

 9. Bastiaan 6 januari 2016 at 17:16 #

  Hallo Robert, ik was al weer aan de slagen dus mooi om jouw stappen plan te zien. Ben benieuwd of je een goed HIT voor mijn Tacx hebt ;-). Groet Bastiaan

Geef een reactie